Étterem & Koktélbár

Budapest és Levante találkozása

A Levante Budapest egy mediterrán-magyar fúziós étterem, amely egyedülálló Budapesten, kultúrák és ízek keverékét kínálva. Története akkor kezdődött, amikor a görög-magyar származású alapítónk szeretett volna valami különlegeset alkotni azáltal, hogy egyesíti két örökségét, és megmutatja, hogy mi olyan értékes és izgalmas a Levante régió és Kárpát medence gasztronómiájában. Ez a mi helyi értelmezésünk a levantei konyháról: elindulva Budapestről követjük a velenceiek útját a kelet-mediterrán partvidék történelmi és földrajzi vonalán, amely útvonal otthona a görög, zsidó, arab és török konyháknak. E sokszínűség tükröződik szezonális étlapunkon is, amely olyan ikonikus fogásokat vonultat fel ezekből az országokból, mint a Baba ghanoush, Kebab, vagy Csirkepaprikás – természetesen saját laza és kifinomult stílusunkban. Vendégeinknek szeretnénk egy modern mediterrán és laza környezetben, átgondolt és precízen elkészített ételeket megmutatni. Várunk titeket sok szeretettel!

Történetünk

Egy egyszerű ötlettel kezdődött: egy emlék asztalokkal roskadozó ételekről, izgalmas kalandokról a mediterrán partvidékeken. Az alapítót azok a nyarak inspirálták, amelyeket fehérre meszelt szigetlakások és nyüzsgő budapesti konyhák között töltött. Egy olyan helyet álmodott meg, ahol ezek a világok találkozhatnak – ahol citromfák és paprika békésen megférnek egymás mellett, és a menün egyszerre szerepelhet a Bouyourdi és a gödöllői stílusú magyar csirke.

A Levante Budapestben minden fogás egy történetet mesél. Legyen szó a faszénen sült padlizsán füstös illatáról vagy egy lassan főtt ragu melegéről, minden ételünk egy kísérleti ízutazásra hív.

Élvezd az utazást   

Mediterrán, kortárs otthonunk letisztult dizájnnal, légies belső terekkel, nyitott konyhával és nyári terasszal várja vendégeit. Különleges italkínálatunkat díjnyertes bárséfünk álmodja meg, aki ételeinkhez hangolt, egyedi koktélpárosításokat alkot. A budapesti Zsidó Negyedben, a Dohány utcai zsinagóga mellett várunk, ahol civilizációk, ízek és szívek találkoznak. Szenvedélyünkből az asztalodra – üdvözlünk a Levante Budapestben.

Ismerd meg a séfünket

Tóth Tibor a Levante Budapest séfje, szakértelemmel és szenvedéllyel kísérletezik a kelet-mediterrán és magyar konyha ízeivel. Kreatív megközelítéséről ismert és a Levantéban olyan fogásokat kínál, mint a francia tésztakosárban tálalt pisztráng tatár olajbogyóporral, vagy a sütőtökpürével és -csíkokkal megbolondított dolma. Az ilyen és ezekhez hasonló fogások mind Tibi innovatív stílusát tükrözik. Kulináris stílusát a hagyományos ízek modern újragondolása jellemzi, így garantáltan minőségi és különleges gasztronómiai élményt nyújt.