
Étterem & Koktélbár
A mi éttermünk
A Levante Budapest egy mediterrán-magyar fúziós étterem, amely egyedülálló Budapesten, kultúrák és ízek keverékét kínálva. Története akkor kezdődött, amikor egyik alapítónk – aki görög–magyar származású – szeretett volna valami különlegeset alkotni azáltal, hogy egyesíti két örökségét, miközben mély tisztelettel viseltetik a Levante régió iránt. Ez a mi magyar értelmezésünk a levantei konyháról: követjük a velenceiek útját a kelet-mediterrán partvidék történelmi és földrajzi vonalán, amely otthona a görög, zsidó, arab és török népeknek. E sokszínűség tükröződik szezonális étlapunkon is, amely olyan ikonikus fogásokat vonultat fel ezekből az országokból, mint a Baba ghanoush vagy a Kebab – természetesen saját modern és kifinomult stílusunkban. Emellett külön figyelmet fordítunk arra is, hogy ne hanyagoljuk el Budapest gasztronómiai örökségét, és olyan hagyományos magyar ételeket kínálunk, mint a híres gulyás – a legfinomabb alapanyagokból.

Történetünk
Egy egyszerű ötlettel kezdődött: egy emlék asztalokkal roskadozó ételekről, izgalmas kalandokról a mediterrán partvidékeken. Az alapítót azok a nyarak inspirálták, amelyeket fehérre meszelt szigetlakások és nyüzsgő budapesti konyhák között töltött. Egy olyan helyet álmodott meg, ahol ezek a világok találkozhatnak – ahol citromfák és paprika békésen megférnek egymás mellett, és a menün egyszerre szerepelhet a Bouyourdi és a gödöllői stílusú magyar csirke.
A Levante Budapestben minden fogás egy történetet mesél. Legyen szó a faszénen sült padlizsán füstös illatáról vagy egy lassan főtt ragu melegéről, minden ételünk egy kísérleti ízutazásra hív.
Élvezd az utazást
Mediterrán, kortárs otthonunk letisztult dizájnnal, légies belső terekkel, nyitott konyhával és nyári terasszal várja vendégeit. Különleges italkínálatunkat díjnyertes bárséfünk álmodja meg, aki ételeinkhez hangolt, egyedi koktélpárosításokat alkot. A budapesti Zsidó Negyedben, a Dohány utcai zsinagóga mellett várunk, ahol civilizációk, ízek és szívek találkoznak. Szenvedélyünkből az asztalodra – üdvözlünk a Levante Budapestben.

Ismerd meg a séfünket
Tibor Tóth a Levante Budapest séfje, ahol a közel-keleti és mediterrán konyha találkozik. Kreatív megközelítéséről ismert, melyben ötvözi a magyar gasztronómiai hagyományokat a mediterrán ízekkel. Az étterem olyan fogásokat kínál, mint a francia tésztakosárban tálalt pisztráng tatár olajbogyóporral, vagy a sütőtökpürével és -csíkokkal megbolondított dolma – ezek mind Tóth innovatív stílusát tükrözik. Kulináris stílusát a hagyományos ízek modern újragondolása jellemzi, így különleges gasztronómiai élményt nyújt, amely a Levante régió sokszínű kulturális hatásait tükrözi.